Τοποθεσία

Το Καφενείο μας βρίσκεται στον Κρουσώνα στο Ηράκλειο Κρήτης και σερβίρουμε αποκλειστικά Κρητική Αυθεντική Κουζίνα. Ο χώρος μας είναι καθημερινά ανοιχτός, από το πρωί έως το βράδυ και έχει σαν στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που βασίζεται στην ποιότητα, τη διαφορετικότητα και την αξία του τρόπου ζωής των Κρητών.

Η Ονομασία μας

Το όνομα καραμπουτζέ προήλθε από τον παππού, ήταν μελαχρινός και τον αποκαλούσαν καραμπουτζέ, το καρά σημαίνει μαύρο και το μπουτζές σημαίνει μαύρη σταφίδα.

place

place

Κουζίνα

Η κουζίνα μας βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακές συνταγές, σε αγνά υλικά της κρητικής γης και στις αρχές που διέπουν την Αυθεντική Κρητική Κουζίνα, μια κουζίνα με παράδοση γεύσεων, αρωμάτων και υλικών, που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και φθάνει μέχρι και σήμερα.

Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας είναι εμπνευσμένη από αρχαίες, παραδοσιακές μεθόδους γαστρονομικών παραδόσεων και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής, όπως η τροφοσυλλογή, ο τρόπος παρασκευής των πιάτων και η εποχικότητα των προϊόντων, με στόχο να θυμηθούμε και να αναβιώσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου.


food image

food image

food image


food image

food image

food image


food image

food image

food image

Διεύθυνση:

Ηράκλειο Κρήτης
Καφενείο Καραμπουτζέ
Κρουσώνας 700 01 Ελλάδα


[email protected]